Att genomföra en bodelning

Genomföra en bodelning kan vara enklare än du tror! Med rätt hjälp får du en lugnare och mer rättvis bodelning. Den kan annars bli svår att klara själv.

Att dela ett bo beror på flera olika saker som händer i livet. Det kan vara att du av en eller annan anledning skiljer dig. Andra orsaker är dödsfall. Här kan det gälla dig och den partner du sammanbott med. Det kan även gälla anhöriga som barn och bröstarvingar. Det är inga lätta situationer och det blir inte lättare om du försöker göra det själv. Det finns en del juridiska regelverk som måste följas. Det är skönt att kunna ta hjälp av juridiskt kunniga människor. De vet hur det går till och vad som gäller.

Bodelning under äktenskap

Visste du att det går att genomföra en bodelning under tiden du fortfarande är i ett äktenskap? Det är inte så konstigt som det låter. Tänk dig att du får ärva en betydlig summa och att det finns särkullbarn med i ditt eget lilla bo. Då kanske det känns bättre att det är du själv som disponerar pengarna. Då kan du också skicka dem vidare till dina egna barn om du skulle gå bort. Du kanske har en fastighet som du förde med dig in i boet? Den kan du också skriva på dig. Det kan kännas tryggt då det är vanligt med skilsmässor, även om du är förälskad i din partner. För att genomföra en bodelning under äktenskap måste båda skriva på alla papper så det blir giltigt. Läs mer om bodelning på den här hemsidan: https://www.svenskbodelning.se

19 Apr 2022