Peter - en aktiv soffpotatis

Innan jag fick barn var jag känd som en soffpotatis. Visst, jag tränade regelbundet och spelade fotboll - men utöver det så brydde jag mig föga om vare sig mat, träning eller hälsa. Då jag väl slutade med fotboll så syntes detta också på vågen. Jag gick upp flera kilon och jag mådde inte bra av detta. Jag blev lättirriterad, vresig och jag hade en lägre gräns för hur stress påverkade mig.

I samband med att jag fick mitt första barn så ringde det också en väckarklocka. Jag började fundera på livet och hur skört det egentligen är. Den tid vi har måste optimeras och för att få ut så mycket som möjligt av vår stund på jorden så måste vi också sköta om oss själva. Att träna regelbundet, att äta rätt och att leva med kärlek runt omkring oss är något som ger så mycket tillbaka.

I takt med att barn 2 och barn 3 kom till jorden så har det blivit större utmaningar att hinna med allt. Jag och min fru prioriterar både barnen, varandra och oss själva. Det går att få livspusslets alla bitar att passa in i varandra. Jag vet att min inre soffpotatis finns där fortfarande och jag gör allt för att inte väcka honom till liv igen. Min nya livsstil har gjort mig till en bättre människa.