Visa det med kärlek

Visa det med kärlek! Det blir enklare om man blandar in lite mer kärlek i vardagen. Arbete blir lättare, vardagspusslet med familjen sker smidigare, träningen går enklare och livet blir - helt enkelt - mer friktionsfritt av kärlek. Det svåra är att visa kärlek.

Vi svenskar är ett folk som har svårt att visa känslor. För oss så är det mesta mellanmjölk. Vi puttrar - på gott och ont - på. Vi visar ingen större glädje, vi visar ingen sorg och vi har svårt att visa uppskattning; ett luthersk arv som kan vara bra i vissa sammanhang, men som fungerar betydligt sämre i andra.

Le och hela världen ler med dig. Visst är det så? Om du möter dina medmänniskor med ett leende på läpparna så är chansen också stor att detta leende smittar av sig. Vi behöver se glädje och vi behöver - framförallt - få höra positiva saker. Om du ser att en person har en snygg frisyr - varför inte säga detta? Om du anser att en kollega på jobbet gjort ett bra jobb - säg det! Om du uppskattar att din partner bäddat rent i sängen, tagit ut soporna eller tvättat alla kläder så ska du också visa denna uppskattning. Många förhållanden idag har det exakt motsatta som huvudingrediens. Man klagar på varandra för det som inte blivit gjort snarare än att visa uppskattning och kärlek för det som de facto blivit utfört.

Visa kärlek till din partner dagligen

Många förhållanden tappar gnistan. Särskilt vanligt blir detta om det finns småbarn med i familjen. Man sover dåligt, man stressar mer, man får ett livspussel med fler bitar och man har genom detta en ständig känsla av irritation i kroppen.

Den irritationen tar man ut över den som står en närmast: sin partner - den person man älskar mest. Det är också något som man får tillbaka tiofalt. Lyckligtvis så kan man tända den här gnistan igen och detta genom ganska enkla medel. Här är några tips!

  • Lappar. Göm några lappar med kärleksfulla budskap skrivna. Dessa kan du lägga i din partners jacka, i väskan eller i exempelvis en besticklåda i köket. Visa din kärlek, helt enkelt. Lappar är ett sätt att visa att du bryr dig!
  • Var snäll. Gå dne där extra milen för din partner. Visst, det kanske inte är din tur att lägga barnen - men om din partner haft en tuff dag på jobbet så kanske du kan sköta den biten. Ge lite kärlek och du får kärlek tillbaka. Försök att vara snäll och använd den lägre rösten. Ingen vill höra skrik och en massa mutter.
  • Ta inget för givet. Du vet att din partner vet att du älskar henne? Hur kan du vara så säker? Ta inte det för givet. Berätta hur mycket hon betyder och hur mycket du älskar henne. Hon behöver höra det med jämna mellanrum!
  • Överraska. Ge din partner blommor eller en liten present. Skäm bort henne lite. Att vara förutsägbar är ett gift i ett förhållande, försök att vara lite spontan och överraska inom den mån det är möjligt. En fin middag bara ni två - kanske en resa? Bara fantasin - och ekonomin - sätter gränser.
  • Egentid. Respektera att din partner - liksom du - har rätt till lite egentid. Ifrågasätt inte detta. Om hon vill vara ifred och göra någonting utan dig så är det ett friskhetstecken - det är inget som ska väcka några misstankar. Alla behöver egentid och hur man sedan väljer att nyttja denna är individuellt. Tänk även på vem som sköter markservicen då du exempelvis ska iväg och träna.