Dagens mode & trender

Dagens mode & trender är intressanta och skiljer sig en hel del från hur det sett ut i några år. En sak som verkar vara på klar tillbakagång gäller den smala silhuetten. I några år så har byxorna varit extremt tighta. Det är på tillbakagång.

I år ska byxorna vara lite vidare på män, men de ska för den sakens skull inte vara pösiga och säckiga. Lite vidare ben, det är det som gäller. Vågar du köra hela vägen mot sjuttiotalet så är det bara att gasa. Mycket tyder på att det årtiondet kommer med full kraft igen. Kanske inte år, men definitiv inom en treårsperiod.

I övrigt då? Visst kan man se några tydliga markörer och jag tänkte rada upp några av dessa här nedan:

  • Denim: Denim kommer hårt i år - igen. Visst är det tidlöst att ha en jeansjacka och ungefär var tionde år så blir det extremt hett. I år är ett sådant. Fördelen med denim och jeans är att ju äldre plagget är, desto coolare blir man. En ny jeansjacka ger sällan några pluspoäng. Det är slitaget man vill åt. Fördelen med detta är att det finns en gigantisk secondhand-marknad att ta del av. En annan sak och material som är nära besläktat med denim är läder och även det fungerar i år.
  • Bowling. Här ska du inte gå omkring med ett bowlingklot. Det du ska anamma är bowlingskjortan i allmänhet och den speciella kragen i synnerhet. Kragen i fråga går även under namnet camp collar och den ger skjortan en lite lösare. ledigare silhuett som passar perfekt för en varm sommardag. Du ser dressad ut - men ändå ledig.
  • Tröja - inte skjorta. I år ska man försöka hålla sig borta från skjortan och istället välja tröjan att bära på överkroppen. Detta givetvis undantaget ovan nämnda punkt. Tröjor kan vara i alla former - sweatshirts, v-ringade, runda halsar, stickade, hoodies - kanske framförallt! - och pull-overs. Ett säkert kort oavsett!
  • Trenchcoat. I vår kommer trenchcoaten tillbaka med full kraft. Det är bara att ta fram din inre detektiv och kränga på dig detta underbara plagg. Var emellertid vaksam på din egen längd. Trenchcoaten passar bäst på längre personer än på kortare. Välj gärna en modell från ett klassiskt märke som Aquascutum eller Burberry. Bäst skor till? Vad som helst fungerar, men varför inte bryta av med ett par coola sneakers?
  • T-shirten. Vi män har tur som har ett plagg som alltid fungerar: en schysst sittande t-shirt - gärna vit - fungerar alltid under sommaren. Komplettera med blå jeans, snygga vita sneakers - exempelvis ett par Converse - och en jämn solbränna. Hur kan det misslyckas?