Att sälja tomt i Sundsvall är en lönsam historia

Du som vill sälja tomt i Sundsvall kan göra en bra affär, om du vänder dig till rätt kundkrets. Norrland är på väg att internationaliseras av tekniksektorn.

Du som vill sälja tomt i Sundsvall gör klokt i att lyfta blicken och leta efter mer långväga kunder än grannen. I dag är Sveriges norra delar nämligen högvilt för internationella storföretag som letar mark och lokaler för sina serverparker. Och denna nya kundkrets kan betala betydligt bättre för tomterna än lokala intressenter.

Sundsvall och Norrland erbjuder något som inte många andra platser i världen gör. Vidsträckta, obebyggda ytor som ändå ligger nära samhällen med lokaltrafik, välfungerande elnät och högutbildad arbetskraft. Allt detta ska du ta med i beräkningen när du presenterar din tomt för eventuella köpare.

Du kan sälja både stor och liten tomt i Sundsvall

Att sälja tomt i Sundsvall är en mycket mer lönsam historia i dag än för bara några år sedan. De tekniska branschernas intresse för Norrland har växt enormt, och det sägs att Sveriges framtida arbetsmarknad kommer flytta sin tyngdpunkt från huvudstadens tjänstesektor till Norrlands teknikvärld.

Goda nyheter för dig som sitter på en tomt i Sundsvallsområdet alltså, oavsett om det är en stor tomt för enorma anläggningar eller en mindre villatomt. Alla dessa välavlönade tekniker kommer ju dessutom vara på jakt efter någonstans att bo. Och de kommer säkert inte nöja sig med mindre än en nybyggd, fräsig arkitektritad villa på en av Sundsvalls attraktiva tomter. Tur för den som har en sådan till salu!

23 May 2022