Bästa uterummet

Visst är det väl härligt att kunna sitta utomhus, men ändå undslippa regn och rusk? Eller att kunna skärma av sig från solens strålar när det behövs? Det kan du enkelt göra med markiser.

Många drömmer om ett eget uterum. Ett rum där det är precis som att sitta utomhus, men som är lite varmare när det behövs. Eller svalare för den delen, när det behovet uppstår. Ett uterum med glasväggar har sina fördelar, men även nackdelar. Visst känns det mer som utomhus än inomhus, men även om väggarna är i glas, så är de ändå där. De påminner om att man ändå inte är riktigt ute.

Vill man ha den regelrätta känslan av utomhus, ska man istället skaffa en markis. Det finns nämligen så pass stora markiser att de bildar ett helt rum. Ett rum utan väggar då, men med ett fördelaktigt tak.

Markisens fördelar

Fördelen med en stor markis är att det inte finns några väggar. Att man är utomhus går då inte att ta miste på. Däremot har man ett tak som skyddar från både regn och sol. Börjar det regna vid en mysig middag, kan man lugnt sitta kvar. Inget spring in och ut vartefter sol och regn turas om att göra sig påminda. Blir solen för stark är markisen också ett bra och svalkande skydd. Men vill man ha solens strålar på sig, är det bara att dra in markisen. Ett uterum byggt av enbart en markis gör valfriheten stor. Känslan av att vara utomhus, blir då inte bara en känsla. Läs mer om markiser på denna hemsida: markiserlidingö.se/

8 Aug 2021