Bra och flexibla replokaler

Har ni dragit ihop ett band och vill börja repa tillsammans men har ingenstans att vara? Letar ni efter en replokal som inte är för dyr men ändå bra? Här är några tips på saker att tänka på.

Att välja replokal i ett hus avsett för musik gör att man slipper grannar som klagar. Men rummen måste ändå ha bra ljudisolering så att man inte störs av andra som kanske är där och repar samtidigt. Det kan var svårt att med en gång veta hur pass stor lokal man behöver men hyr man lokal i ett hus med många replokaler brukar det gå att byta förutsatt att det finns någon ledig. Gör det inte det brukar man också kunna sätta upp sig på väntelista med de önskemål man har som lokalstorlek, fönster, våningsplan etc.

Så får man råd med hyran

Att hyra en replokal är en extra kostnad som det inte alltid är så lätt att få ihop till. En lösning kan vara att dela lokalen med andra och repa på förutbestämda tider. Ett annat sätt att få ihop till hyran för replokalen kan vara att starta en studiecirkel och då få hyran subventionerad. Detta förutsätter förstås att man följer vissa uppsatta bestämmelser, men kan vara ett bra alternativ. En anna viktig sak att tänka på är öppettiderna, då man ofta repar efter skolan eller arbetet och inte sällan in på småtimmarna. Då kan det vara viktigt med en replokal som har öppet dygnet runt och som man har tillgång till precis när man vill.

17 Dec 2020