Byt skepnad på lastbilen

Ska du frakta fyllnadsmassor? Behöver du leverera något ömtåligt? Eller är det en stor maskin som ska flyttas till annan ort? Har du tänkt på hur många olika typer av lastbilar det finns?

Har du noterat hur många olika typer av lastbilar det finns på vägarna? En del har en hytt som de kan fästa ett släp av något slag på. Dessa lastbilar kallas för trailer, och släpet brukar vara mycket långt. Det finns även lastbilar som är en vanlig lastbil men som även har ett släp efter sig. I folkmun kallas det för bil och släp. Sedan finns det lastbilar som är kortare, men som kan ha många olika lastmöjligheter. Flaket kan se ut som en skål, vara helt slätt eller ha ett kapell. Allt för att passa det som ska fraktas på bästa sätt.

Don efter frakt

Man brukar säga att något är don efter person. I fallet lastväxlare så är det istället don efter frakt, för lastväxlare är en lastbil som på ett enkelt sätt kan växla sin frakt. Med andra ord en bil som kan välja effektiva lastväxlarflak beroende på om det är fyllnadsmassor som ska fraktas, om det är pallar med regnkänsligt material eller om det är något skrymmande som behöver ett helt slätt flak. Det är precis det som är fördelen med en lastväxlare. Du behöver inte ha flera olika typer av bilar i din ägo, utan kan enkelt byta flak beroende på kundens frakt. Det ger dig många möjligheter med en och samma lastbil.

8 Jun 2021