Dags att boka resa till Zanzibar

Allvarligt talat. Vem skulle inte vilja resa till Zanzibar? Kombinationen av magiskt vackra stränder och en intressant och vänlig kultur är helt oemotståndlig.

När vardagen innehåller alldeles för mycket vardag och man övermannas av solbrist och tristess är det dags. Att få vit sand fastklibbande över hela den fuktiga kroppen är inte något negativt. Det betyder bara att man är där man vill vara. Och var är det? Naturligtvis på en sandstrand vid ett turkosblått hav. Bakom en finns palmerna och semesterbostaden.

Det finns något fundamentalt tillfredsställande med att låta ögonen vila på en horisontlinje. Frågorna kommer. Vad finns längre bort? Vilka djur kallar detta havet sitt hem? Känslan av att bara kunna ta några steg och sedan låta sig omslutas av klart varmt saltvatten är magisk. Simma eller bara svalka av sig? Det väljer du.

En resa till Zanzibar passar alla

Bara de mest fanatiska soldyrkarna tycker förstås att sol och strand är nog för en hel semester. Alla andra vill gärna se sig lite mer omkring. Där visar sig snabbt fler fördelar med en resa till Zanzibar. Här finns både natur och kultur som man som resenär bär med sig resten av livet.

Att ha sett Stone Town med alla dess intressanta och vackra byggnader är en upplevelse. Det mesta finns på promenadavstånd. Du väljer om du vill ha hotellrum eller en egen stuga under din vistelse. Mat? Den är förstås varierad och god och liknar sällan svenska köttbullar, som tur är. Att besöka Zanzibar är ett minne för livet.

2 Jul 2023