Fallskyddsutbildning där du vill ha den

Även om man har gått en fallskyddsutbildning är det nödvändigt att repetera den med jämna mellanrum. Då är det bra om man kan få göra utbildningen på plats tillsammans med ny personal.

Det blir lätt att man skjuter upp att repetera sin fallskyddsutbildning och istället låter ny personal gå den nödvändiga utbildningen. Det är också lätt att man börjar slarva när man jobbat med något länge och glömmer bort en del av de säkerhetsföreskrifter som finns. Det är lite som om man haft körkort i femton år och skulle bli tvungen att göra om teoriprovet. Visst kan man köra bil, men det är en hel del man har glömt.

För att göra det lätt för alla anställda på ett företag att gå igenom en fallskyddsutbildning tillsammans finns alternativet som kallas “blended learning”.

Blended learning ger teorin i en fallskyddsutbildning på distans

Med de digitala hjälpmedel som finns behöver man inte gå på kurs för att lära sig den teoretiska delen av en utbildning i fallskydd. Istället får man genom korta, pedagogiska och kompakta digitala moduler gå igenom kursen i den takt man själv bestämmer.

Efter varje avsnitt kan man kontrollera det man lärt sig och sedan gå vidare. Avsnitten är videobaserade och man kan göra dem på en surfplatta eller i mobilen. Att gå kursen i sin egen takt gör också att kunskaperna förankras på ett bättre sätt eftersom det inte finns någon tidspress.

De praktiska momenten i utbildningen genomför man sedan tillsammans med sina arbetskamrater på plats eller i en mobil träningsenhet.

8 Mar 2022