Headhunter Stockholm - lyckad rekrytering till ditt företag

Headhunter. Namnet må vara avskräckande och skräckinjagande, men faktum är att det handlar om en tjänst som visat sig ytterst effektiv inom rekrytering. Headhunting innebär att en så kallad headhunter i Stockholm ser till att hitta helt rätt person till en tjänst som behöver tillsättas. För företag i en rekryteringsprocess så blir en headhunter i Stockholm en person som kan göra en enorm skillnad.

Att folk överlag blivit mer ombytliga i sina karriärer och inom sitt yrkesliv är ett faktum. Lockar en annan firma med bättre lön, mer stimulerande uppgifter och med exempelvis större möjligheter till avancemang så kan en person byta jobb. Svårare än så är det inte: den gamla guldklockan man fick efter 50 år på Bruket är inte längre existerande och relevant - folk idag lever för sig själva snarare än för en företagslogotyp.

Det är bra på många sätt, men det ställer också krav på att företag anpassar sig. Det behöver inte vara en chock att en anställd slutar och det behöver inte bli någon chock att man ska anställa en ny person till den vakanta tjänsten. Genom en headhunter i Stockholm kan man tvärtom ofta hitta en bättre kandidat för denna plats.

En headhunter i Stockholm dammsuger nätverken

Hur ser en normal process ut i samband med rekrytering? Det handlar om flera veckors hårt jobb med att gå igenom ansökningar, intervjua personer, kolla upp referenser och bakgrund samt att slutligen också välja en person. Risken är att man gör ett felval, tvingas förlora i både pengar och produktion och att man dessutom återigen befinner sig på ruta ett. Och, detta sker - som sagt - oftare idag än tidigare. Genom att anlita en rekryteringsfirma så kapas processen ner och en snabbare väg stakas fram, i synnerhet om det handlar om att firman har en headhunter i Stockholm.

En headhunter jobbar hårt med att nätverka. Han har sina tentakler ute överallt och dammsuger alla tänkbara nätverk. Konkret så kan det innebär att han intervjuat personer för andra tjänster och vet att dessa skulle passa för den roll ni ska tillsätta. Det kan även handla om att han vet att en person som idag arbetar på ett annat företag kommer att vara perfekt för er. Och, det kan handla om att han sprider ryktet - på ett snyggt sätt - om att ni ska rekrytera och därigenom sår en massa frön hos intressanta människor i Stockholm.

Headhunting sker ofta diskret

Detta ger ett stort urval av intressanta kandidater som kallas till intervjuer - utan att ni behöver lägga en massa tid på att annonsera. Headhunting blir, genom detta, ett mer diskret sätt att hitta kompetens. Vilket kan vara extremt värdefullt om det handlar om exempelvis större bolag som finns på börsen - eller om företag som bara vill hålla saker och ting i skuggorna. Headhunting ger dock, framförallt, en utdelning som slår det mesta. Ni får rätt person i den roll ni ska tillsätta.

2 Aug 2022