Hitta rätt bland alla hantverkare i Stockholm

Du som letar efter en pålitlig och erfaren hantverkare i Stockholm bör fortsätta läsa. Här kommer några bra tips för dig som ska anlita t. ex. en byggare.

Noggrann research är A och O när du ska anlita en hantverkare i Stockholm. I alla fall om du vill hitta en pålitlig och erfaren hantverkare, vilket du med högsta sannolikhet vill. Till att börja med kan du fråga vänner, familj och kollegor om de har någon rekommendation att ge dig. Du kan också använda olika sökmotorer för att hitta listor över hantverkare i Stockholm. Tänk på att olika sökmotorer kan ge olika resultat.

Var noggrann med att alltid kontrollera behörigheter och certifikat för de hantverkare du överväger att anlita. Det är viktigt att hantverkaren har rätt kunskaper och auktoriseringar för de arbeten som ska utföras. Detta gäller särskilt för elektriker, VVS-tekniker/rörmokare och inom byggbranschen.

Var noggrann med kontrakt när du anlitar hantverkare

Du ska självklart ta in offerter från flera hantverkare i Stockholm innan du lägger en beställning på de tjänster du vill ha utförda. När du gör din offertförfrågan ska du specificera vilket arbete som ska utföras och dessutom be om en tydlig beskrivning av vilka material som kommer att användas.

När du valt en hantverkare och dessutom kommit överens om pris och arbetsbeskrivning, är det viktigt att ni skriver ett kontrakt som tydligt formulerar vad som förväntas av båda parter. Detta kan till exempel innehålla ett tidschema, villkor för betalning, försäkringar och garantier. Håll en öppen kommunikation med hantverkaren under tiden arbetet pågår. Även med Stockholms bästa hantverkare vid rodret kommer det sannolikt att ske förändringar under projektets gång.

22 Aug 2023