Hjälp med arbetstillstånd

Den företagare som vill anställa folk från länder utanför EU behöver sätta sig in i reglerna kring arbetstillstånd – eller anlita konsulter som kan det hela.

Arbetsmarknaden är knepig. Det finns massvis med jobbsökande men det kan vara svårt att hitta kompetent personal med de rätta kvalifikationerna. De som företaget behöver för att kunna utvecklas och växa. Att anställa och lära upp ny personal för att sedan se dem försvinna till andra arbetsgivare kan göra att det känns tröstlöst.

För vissa typer av företag, där det behövs spetskompetens, så kan den bästa lösningen vara att leta efter folk i utlandet. Trist kanske, för de svenska medborgare som letar jobb, men en realitet som det kan vara svårt att komma ifrån. Det är bara att gilla läget.

Arbetstillstånd, snabbt

Om du driver företag och har behov av att leta i utlandet – utanför EU – efter folk att anställa, så finns det dock en del du behöver ha koll på. Vet du till exempel hur det fungerar med att få arbetstillstånd i Sverige? Inte det? Nej, det är det nog inte många som gör innan de blivit tvungna att sätta sig in i det.

Då kan det vara bra att veta att det finns experter att vända sig till. Firmor med anställda som satt sig in i den djungel av lagar och regler som det handlar om. Och som vet hur man hittar genvägarna i denna djungel. Utan sådan hjälp kan det nämligen ta väldigt mycket tid och kraft innan man har möjlighet att anställa. Mer om arbetstillstånd finns att ta del av på arbetstillstånd.eu.

14 Feb 2023