Hjälp med arbetstillstånd

Behöver du hjälp med att ansöka om arbetstillstånd? En kunnig jurist kan hjälpa dig, så att du förstår vad som behöver göras. Det gör processen kortare.

Att ansöka om arbetstillstånd kan ta tid och vara krångligt. Processen kan kännas onödigt utdragen och knepig. Tur då att det finns jurister som har lång erfarenhet inom just arbetstillstånd, som kan hjälpa dig. Med stor kunskap inom både juridik, arbetsrätt, språk och erfarenhet av att samarbeta med Migrationsverket kan en jurist förenkla arbetstillståndsprocessen avsevärt.

Om du kommer från ett land utanför EU måste du oftast ha ett arbetstillstånd för att få jobba i Sverige. Du behöver även ha ett arbetserbjudande. Att få ett arbetstillstånd är dock inte bara att snabbt fylla i en blankett och sedan börja jobba.

Arbetstillstånd tar tid

Att ansöka om arbetstillstånd kan kännas överväldigande. Det är ju trots allt mycket som hänger på tillståndet, oftast. Kanske behöver du och hela din familj flytta och står mitt i flyttkaoset. Då är papper och byråkrati det sista du vill tänka på. Det kan därför löna sig att ha någon som verkligen förstår processen i din ringhörna.

Med ett godkänt arbetstillstånd får du arbeta och vara i Sverige. Om du behöver förlänga ditt arbetstillstånd, för att vistas och arbeta i landet under en längre tid, kan du även där vända dig till en jurist. Ett arbetstillstånd beviljas endast två år i taget, så om du får förlängt arbete kommer du att behöva ansöka om förlängning. Även den processen kan vara lång, så lite hjälp är att rekommendera.

16 Feb 2023