Hur vet man vilken flyttfirma som är pålitlig?

De flesta som flyttar tar hjälp av en flyttfirma. Men vilken flyttfirma ska man egentligen välja och hur vet man vilken som är bra? Det finns ju så många att välja mellan och priserna varierar.

Sedan rut-avdraget infördes har antalet flyttfirmor formligen exploderat och det går att få flytthjälp till riktigt låga priser. Men tyvärr är det inte alla flyttfirmor som är pålitliga och bra, eller ens är seriösa och betalar den skatt de ska. Och det är ofta de som erbjuder de allra lägsta priserna. De har sällan heller försäkringar som täcker eventuella skador på bohaget.

Vill man kontrollera om en specifik flyttfirma har registreringsnummer och betalar skatt, kan man göra detta hos Skatteverket. Bästa sättet att hitta en bra och pålitlig flyttfirma brukar annars vara att fråga vänner och bekanta om tips. Men för att få den flyttfirma man verkligen vill ha, gäller det att också vara ute i god tid, då de bästa snabbt blir uppbokade.

Extratjänster som vindsröjning och flyttstädning

Innan man kontaktar en flyttfirma, kan det vara bra att fundera över hur mycket av flytten man vill ha hjälp med och om man även är intresserad av några tilläggstjänster. Vissa flyttfirmor, som exempelvis Peter Åkare - flyttfirma i Stockholm, erbjuder även flyttstädning, vindsröjning, återvinning och magasinering.

Det kan vara bra att ta in kostnadsförslag från två olika flyttfirmor för att jämföra priser, men titta även på referenser. De flyttfirmor som har varit med länge är ofta de mest pålitliga.

12 Jul 2021