Julmarknad Tyskland - upplev en stolt tradition

Har du varit på en svensk julmarknad så har du också säkerligen haft en känsla i kroppen av att ha blivit lite lurad på konfekten. Man bygger upp en förväntan kring att en julmarknad ska se ut som i en Disneyfilm, att det ska dofta av glögg och brända mandlar och att man överallt ska hitta små stånd där genuint hantverk säljs till överkomliga priser. Allt detta kan man också få - men då bör man besöka en julmarknad i Tyskland.

En julmarknad i Tyskland är långt ifrån den svenska varianten. I Tyskland är en julmarknad någonting som är både stort och som är frukten av en stolt tradition. Där planerar man i månader i förväg kring både ljus och kring hur marknadsstånden ska se ut - och var de ska stå.

Utöver detta så finns körer som sjunger och där varje försäljare har någonting unikt att erbjuda besökarna - inte sällan hantverk eller konfekter samt tyska delikatesser. Man kan även se att Bröderna Grimm och deras sagor har en central roll på en julmarknad i Tyskland. Pjäser sätts upp och spelas på givna klockslag - detta skapar en underbar stämning.

Boka en resa till en tysk julmarknad

Man ska även tillägga att den tyska arkitekturen spelar en stor roll i hur stämningen och atmosfären blir. Här kan exempelvis Lubeck och julmarknaden där nämnas. Den förläggs i Gamla Stan och detta skapar en miljö som får många att tänka på just de Disneyfilmer vi ovan nämnde. Lubecks gamla stan är upptaget i UNESCOs världsarv och det ger en tydlig fingervisning kring den skönhet som väntar.

Att resa till en julmarknad i Tyskland är heller ingenting som kräver någon extrem planering. Du kan exempelvis lösa ett paket hos ett bussbolag och genom detta få både resa, logi, middagar samt möjlighet till shopping inkluderat i priset. Vill du komma i rätt stämning inför julen? Boka en resa till en julmarknad i Tyskland!

25 Nov 2022