Kirra kortet!

Har du bestämt dig för att det nu är dags att fixa det där körkortet? Vill du då att det ska gå smidigt och framförallt snabbt? Då är förmodligen en intensivkurs precis rätt val för dig.

För en del fungerar det bra att traggla körträning någon gång ibland. Lite då och då, sådär. Kanske en körlektion en dag i veckan? Nackdelen med det är att det är lätt att glömma det man lär sig från den ena gången till den andra. När man istället tränar intensivt, kanske varje eller varannan dag i 2-3 veckor, brukar det vara lättare för kunskaperna att sätta sig. De fastnar bättre. Då hinner man inte glömma mellan gångerna och kan gå snabbare framåt i utbildningsstegen. Det är viktigt att komma ihåg att fortsätta träna när man sedan klarat uppkörning och fått sitt körkort. Annars finns risken att man tappar sina nyförvärvade kunskaper.

Lägg upp en plan tillsammans

Om man bokar en intensivkurs så brukar trafikskolan individanpassa den efter just dina kunskaper. Om man har noll förkunskaper så är det som att starta på ruta ett. Då kommer man förmodligen behöva fler lektioner och under lite längre tid, än om man man redan har lite körvana. En annan sak som spelar in är om man har möjlighet att träna med någon mellan sina lektioner på körskolan.

Det man kan göra är att be att få göra en testkörning på körskolan innan man lägger upp sin egen kursplan. Då kan körskoleläraren bedöma din nuvarande kunskapsnivå. Sedan kan ni tillsammans lägga upp en plan. Läs mer om intensivkurser på denna sajt: https://www.intensivkursstockholm.com/ 

16 Dec 2020