Klara fördelar med en städfirma i Stockholm

Tillhör du en av alla de familjer som känner att ni inte hinner umgås på det sättet som ni skulle vilja och där all er vakna tid går ut på att pendla till- och från jobbet, städa, laga mat, skjutsa barnen till skola-, dagis- och till olika aktiviteter? Du är långt ifrån ensam och detta speciellt om du bor i Stockholm där detta problem är mer vanligt förekommande än i andra, mindre städer. Den moderna människan har helt enkelt för mycket på sitt bord och glömmer av den anledningen bort det viktigaste; familj och andra nära och kära.

Vi jobbar för mycket och vi stressar för att hinna med oss i våra vardagliga liv – något som gör att vi får stryka bort viktiga saker skrivna i almanackan. Att exempelvis äta en god middag tillsammans med sin älskade och sina barn, att slå på en trevlig film under en fredagskväll eller att bara gå ut på en härlig promenad under en söndag förmiddag är för många familjer i Stockholm en ren utopi.

Dock – och här är vårt råd i frågan – det finns hjälp och det finns väldigt många anledningar till varför du ska bli en av alla dem som i Stockholm redan valt denna hjälp. Vilken? Att anlita en städfirma. Om vi nedan räknar upp några saker som påvisar varför du ska anlita en städfirma i Stockholm om du upplever att ovan nämnda beskrivningar stämmer in på dig och din familj.

  • Rut-avdraget. Du kan anlita en städfirma i Stockholm och använda ditt rut-avdrag för arbetet; något som innebär att du drar av halva arbetskostnaden på din deklaration och därefter får summan tillbaka på skatten. Numera uppgår rut-avdraget till en summa om 25.000 kronor/år och person – mot tidigare 50.000 kronor – men det är fortfarande väldigt generöst.
  • Billigt. Utöver rut-avdraget så kan du ytterligare pressa priset för en städfirma nedåt i Stockholm och detta genom att kontakta så många som möjligt och jämföra de offerter du får in. En väldigt fördel jämfört med hur det ser ut i mindre städer där det kanske finns en städfirma och där denna således har lite av ett monopol.
  • Dina villkor. Du bestämmer själv när du vill ha städat, hur och av vilken person. Städningen sker i ditt hem och där gäller dina regler; en städfirma rättar sig efter dina önskemål. Naturligtvis handlar det inte om att utnyttja eller om att vara ogin – använd sunt förnuft.
28 Jan 2023