Kontorsbelysning lyser upp arbetsplatser över hela Stockholm

Rätt kontorsbelysning är viktigt för alla arbetsplatser i Stockholm. Glöm inte att trivsel och varm stämning måste kombineras med bra arbetsljus för personalen.

Låt inte dina medarbetare famla i mörkret. Även om det är trendigt med kontorsmiljöer som mest liknar en lyxig lounge på ett hippt hotell. Stämningsljus är jättefint, men passar sällan särskilt bra som arbetsbelysning.

Och det är ju precis det du vill att din personal ska göra – arbeta. Även om de arbetar med kontorssysslor och mest sitter framför en datorskärm hela dagarna så behöver de kunna se vad de gör. Och nej, ljuset från datorskärmen räknas inte som bra arbetsbelysning. Även om det går att dra upp reglaget för ljusstyrkan. Det kommer bara sticka i ögonen och göra dina medarbetare trötta.

Kontorsbelysning ska vara en kombination av arbetsbelysning och mysljus

Istället ska du satsa på att lägga en slant på en konsult som skräddarsyr din kontorsbelysning i Stockholm. Alla lokaler har sina förutsättningar, och du behöver anpassa kontorsbelysningen efter just ditt kontor. Inte minst handlar det om att ta hänsyn till mängden ljus som kommer in utifrån.

Antalet och storleken på kontorets fönsterpartier är nämligen rätt svårt att göra något åt, så du kommer få jobba med att förstärka ljuset från de fönster ni har. Men glöm inte att jättestarka lysrör i taket inte heller är särskilt bra belysning på ett kontor. Det kan faktiskt bli FÖR ljust också. När du ska sätta en bra kontorsbelysning måste både trivselljus och arbetsbelysning vara i fokus.

20 Jun 2022