Mäklare för en trygg bostadsaffär i Västerås

Det händer att mäklare i Västerås får ta hand om försäljningar av bostäder där familjesituationen är känslig. Men det är de professionella nog att fixa.

Lena ville inte stanna kvar i Västerås. Hon kände sig inte trygg här. När hon var ute på stan fanns det alltid en oro i henne att hon skulle stöta på sin exmake. Och när hon var hemma så reglade hon alltid ytterdörren extra. Exmaken hade visserligen kontaktförbud, men hon litade inte på att han skulle bry sig om det när han var som fullast.

Hon hade därför letat bostad ett tag i sin gamla hemort. Nu äntligen hade hon hittat något som stämde in på det hon sökte, och fått sitt bud accepterat. Vad som gällde nu var att sälja lägenheten i Västerås snabbt som attan.

Mäklaren gav stöd

Lena kontaktade därför en lokal mäklare. Han kom och gjorde en värdering av lägenheten. Beskedet var något nedslående. Han trodde att det skulle bli svårt att få ut lika mycket som hon själv hade gett för några år sedan. På plussidan var att det ändå fanns ganska många som ville hitta bostad i denna del av staden. Han skulle göra sitt allra bästa för att hon skulle få ut ett bra pris.

När det var dags för visning kände Lena att hon var tvungen att berätta för mäklaren om exmakens kontaktförbud. Hon ville inte riskera att han kom på visningen. “Inga problem”, sa mäklaren. “Vi behöver inte ha en öppen visning och du ska naturligtvis inte själv vara här. Det löser sig.” Lena kände att lugnet äntligen började komma ifatt henne. Snart skulle hon vara långt borta från exmaken.

21 Feb 2023