Mäklare Mölndal - sälj bostaden med maximal vinst

Funderar du på att sälja din bostad i Mölndal? I så fall så står du inför en affär som förmodligen kommer att vara den största i ditt liv och som kan ha en skillnad på flera hundratusen kronor i den vinst du slutligen gör. Mölndal är attraktivt, men det är ingen garanti att du når det slutpris du siktar på. Med rätt mäklare ger du dig själv bättre odds.

Under flera års tid har mäklarens roll varit ganska blygsam. I en högkonjunktur så säljs bostäder till mångt och mycket av sig själva. Hela Göteborg och de närliggande kommunerna har - tillsammans med andra storstadsregioner - haft en glödhet marknad där priserna stigit i rekordfart. Detta har skapat en situation där man som privatperson kunnat välja mäklare i Mölndal baserat på pris snarare än på kompetens. Oavsett vilken mäklare man valt så har man gett sig själv en bra möjlighet att nå bästa möjliga slutpris.

Idag ser det lite annorlunda ut. Världsläget är mer osäkert, räntorna ser ut att stiga och marknaden är långt ifrån lika het. Man kan fortfarande sälja med god vinst, men vikten av att hitta rätt mäklare blir större idag än tidigare. Planerar du att sälja din bostad i Mölndal så är det inte läge att välja mäklare baserat på pris - idag måste du söka efter andra faktorer.

Så hittar du rätt mäklare i Mölndal

Genom att välja rätt mäklare i Mölndal så öppnar du upp för att göra en större vinst i samband med din försäljning. Frågan är vad som menas med ordet rätt? Hur ska man veta att en mäklare är bättre än en annan? Vi går igenom några av de punkter vi anser vara lite mer viktiga att fokusera på:

  • Träffa så många mäklare som möjligt. Det är viktigt att känna tillit till en mäklare. Du lägger ditt livs största affär i händerna på en annan person och du ska känna att du gör det med en trygghet. Magkänslan är viktig i detta sammanhang. Genom att träffa så många mäklare i Mölndal som möjligt så får du dels en personlig kontakt - och dels också ett hum om priset. Kom ihåg att det nästan alltid finns ett visst utrymme för förhandling också.
  • Erfarenhet och lokalkännedom. I lite mer turbulenta tider så blir erfarenhet en viktig faktor. En ny mäklare kan drabbas av panik, en mer senior sådan ser nya möjligheter och testar nya idéer. Det gör skillnad. Tillsammans med en kunskap om området så blir erfarenheten avgörande. Mäklaren ska inte bara sälja din bostad - det handlar om att sälja in hela Mölndal. Många som flyttar kommer från andra områden och har exempelvis en tanke om att gå från lägenhet till villa. Här måste mäklaren kunna sälja in den livsstilen och just i Mölndal.
  • Exponering. Var kommer ditt objekt att synas - och vid vilken tid? Din mäklare måste ha fingertoppskänsla i denna fråga. När ska man sälja din bostad och göra så att den blir bäst i klassen på Hemnet? Att använda sociala medier, Hemnet, den egna hemsidan samt exempelvis lokaltidningens annonser gör att bostaden kommer ut och når fler människor. Maximal exponering i kombination med snygga bilder och beskrivande texter gör att din bostad sticker ut från mängden.
8 Apr 2022