Markiser tillverkade i Stockholm

Vill du ha en handtillverkad markis som görs i Stockholm? Då kan du skatta dig lycklig, för det finns nämligen företag i Sverige och Stockholm som tillverkar markiser i sina egna fabriker.

Om du letar efter markiser i Stockholm kommer du finna ett antal ställen som säljer dem och några som tillverkar dem. Utbudet är enormt och du kan hitta takmarkiser, balkongmarkiser och fönstermarkiser. Alla sys efter de mått du har på dina fönster, dörrar eller tak och det är så noga med måtten att man talar om millimeter. Att sy markiser är inget annat än ett precisionsjobb. För att du ska bli nöjd med din markis är det viktigt att du först bestämmer tyg och färg.

Vad är en markis gjord av?

För att du ska kunna få en markis som håller måttet i ur och skur eller stekheta dagar behöver du ha den gjord av hög kvalitet. En markis kan vara tillverkad av till exempel akryl. Det skapar en slitstark och tålig väv. Till skillnad från en markis tillverkad i polyester har en markis i akrylväv mycket längre livslängd.

En annan sak som är viktig är att det ska vara en hög färgäkthet. Det betyder att färgen ska stå emot vind, sol och vatten utan att blekna eller tappa färgen för snabbt. Markisväv i fackhandeln är för det mesta spinnfärgad. Det betyder att man har färgat in själva fibrerna i garnet. Vidare ser man till att du får en väv som är impregnerad och på så sätt står emot röta.

17 Oct 2021