Övningskörning och teoriprov

Ta körkort är en av livets stora händelser. Något som stärker självförtroendet och öppnar möjligheter. Men innan det behövs övningskörning och teoriprov.

Det var hektiska tider för Kristian. Skolan krävde mycket av honom. Samtidigt skulle han klara av både övningskörning och plugg till teoriprov inför den stundande uppkörningen. Som tur var hade han bra läshuvud. Men det fanns gränser för vad som gick och nu var det gränsfall för honom.

Övningskörningen var inget problem. Det var kul och ett avbrott i allt pluggande. Det var att balansera de olika teoriområdena. Skolan och körteori. Som tur var hade han en lärare på körskolan som var pedagogisk och kunde få vem som helst att förstå det han lärde ut. Han var tacksam för det.

Teoriprov inom kort

Så kom upploppet och dagarna innan teoriprovet fanns inget annat. Det var fullt fokus på skyltar, trafikregler, miljö, fordonskunskap och mycket mer som skulle komma på provet. Men nu började han känna sig säker på att det skulle gå bra. Att han skulle klara av sitt teoriprov utan någon större ansträngning.

När han gick och lade sig kvällen innan kom sömnen, till hans förvåning, med det samma. Pigg vaknade han innan klockan ringde och han klarade snabbt av morgonbestyren. Så till sist satt han där med provet framför sig. När han började skriva kändes det som pennan skrev av sig själv. Provet var över och lämnades in till läraren som tog emot det med frågande höjda ögonbryn. Men Kristian bara log och lämnade lokalen med ett nöjt leende i ansiktet. Läs mer om teoriprovet på den här hemsidan: ikorkort.nu

12 May 2022