Parkering Arlanda - frågor och svar

Hur fungerar det egentligen med parkering Arlanda i samband med att man ska ut och resa? Det finns många missuppfattningar gällande detta och vi tänkte här nedan ge lite information kring vad som egentligen gäller, vad du kan räkna med och varför det kan vara en bra idé att välja bilen i samband med att du ska till Arlanda.

Det senare kan vara det enda valet för många som bor i andra städer än Stockholm - och detta då tåg dels är dyrt och dels opålitligt både sett till avgångstider samt sett till de problem som kan uppkomma längs vägen. Allt går inte på räls då det kommer till våra svenska järnvägar och den punktlighet dessa erbjuder. Tyvärr.

Med det sagt så kommer här lite information om parkering vid Arlanda och detta genom svar på några vanliga frågor:

Hur mycket kostar parkering vid Arlanda?

Priserna varierar och beror på hur länge du ska ha bilen stående. En vecka kostar 695 kronor - två veckor kostar 1000 kronor och en dag kostar 250 kronor.

Hur tar jag mig från parkeringen till Terminalen?

Transfer inkluderas i parkering Arlanda och du får skjuts både till- och från terminalen - oavsett tid på dygnet. Du, din familj och alla väskor åker tryggt och säkert till flygplatsen.

Hur säker är parkeringen?

Parkeringen är larmad och övervakad - och dels så låses din bilnyckel in i ett säkerhetsskåp som bara din kontaktperson har tillgång till. Kort sagt: det är jättesäkert att ställa bilen på en långtidsparkering.

Jag har en elbil - kan den laddas?

Ja, men då kommer också en kostnad som ligger på omkring 500 kronor. Man kan även välja andra tillägg. Vill du ha bilen tvättad medan du är borta så är det möjligt. Vill du att bilen är varm och skön när du ska sätta dig i den - inga problem. Det finns olika tillägg som kan öka din bekvämlighet och göra din hemresa ännu lite behagligare.

16 May 2023