Sälja trasig bil istället för att skrota den

Få människor överväger möjligheten att sälja trasig bil, men du kan faktiskt hitta bilfirmor som köper avställda, defekta och även krockade bilar till bra pris.

Har du en bil som du inte använder, som är avställd, skadad eller har någon defekt? Många hushåll i Sverige har bilar som står utan att användas och mer eller mindre betraktas som skrot, men som faktiskt kan ha ett marknadsvärde. Om du funderar på att sälja trasig bil men inte tror att du kan få ett vettigt pris för den, ska du tänka två gånger innan du väljer att skrota bilen.

Genom att ta kontakt med en firma som köper trasiga bilar kan man istället för att få det vanliga skrotvärdet på bilen, vilket inte brukar vara mycket, istället få ett vettigt pris på sin bil. Bilfirmor kan köpa både äldre och till och med krockade bilar om de bedömer att de går att reparera och sälja vidare.

Om man ska sälja trasig bil eller skrota - det är frågan

Det kan alltså vara en bra idé att inte förhasta sig när man funderar på att göra sig av med bilen. De flesta bilhandlare som köper begagnade fordon brukar ha ett kontaktformulär man kan fylla i för vidare kontakt samt en tjänst som erbjuder säljaren att fylla i så mycket uppgifter som möjligt om sin bil för att man ska kunna ge ett prisförslag.

När du har fått ett erbjudande kan du välja själv om du vill gå vidare med affären eller inte. Det brukar löna sig att leta upp olika alternativ för din trasiga bil.

25 Mar 2023