Slipp tråkiga komplikationer

Varenda månad försöker man en sak, att minst tio saker ska rensas ut från hemmet. Är de i bra skick kan de säljas, annars får de slängas. Men det är inte alltid helt enkelt att sälja privat.

I dag är det så mycket enklare, det finns så många olika appar man kan sälja sina begagnade saker i. I stället för att behöva lägga ut det på Blocket eller Facebook laddar man upp det där. Man skriver ett pris man vill ha, och väljer själv om man godtar bud. När varan är hämtad är den såld. Det är inte alltid det slutar där. En del köpare kommer tillbaka och säger att det var något fel. Trots att varan funkade eller var hel hos dig, så har den på något sätt gått sönder under färden dit. Det hotas med olika saker för att pengarna ska lämnas tillbaka, det kan minst sagt vara tröttsamt att sälja saker privat.

Hur kan det bli värre

Vad som då är ännu värre är när man säljer en bil. Då är det oftast större summor inblandade. Man vill inte bli anklagad för något och inte heller göra någon besviken. Så att i stället sälja bilen till ett företag känns tryggare. Det är en betydligt enklare och smidigare affär där man slipper få skit bakom sig sen. Ofta betalar de inte riktigt lika bra, men men med tanke på hur enkelt det kan vara, så får det vara värt det priset. Stress finns det tillräckligt av, man behöver inte mer.

20 Aug 2021