Tandläkare i Solna hjälper dig att få friska tänder

Med rätt tandläkare i Solna kommer du inte att behöva oroa dig för tänderna mer. Låt kliniken planera dina besök, ge goda råd och åtgärda när det behövs.

Det är märkligt hur en del beteenden som nagelbitning är svåra att bli av med. Hur mycket man än bestämmer sig för att sluta åker handen upp till munnen i alla fall så fort man inte aktivt håller tillbaka, och naglarna hackas ner av ett frenetiskt bitande.

Nagelbitning är vanligt och kan ge mer problem än fula naglar. Genom att ofta gnaga ner naglarna slits tänderna och det envetna gnagandet kan orsaka tandskador eller i värsta fall käkskador. Biter man ofta på naglarna är det värt att söka hjälp för att bli av med ovanan.

En tandläkare kan hjälpa dig få bort ovanor

Det är inte skamligt att ha en ovana som man inte lyckats bli av med. Det är ett oerhört vanligt problem och beror på att hjärnan söker rutiner som söker trygghet. Vårt undermedvetna lurar oss lätt! Med det finns hjälp och när det gäller nagelbitning så kan just en tandläkare i Solna vara en räddare i nöden.

Tandläkaren kan se hur nagelbitning påverkar munhälsan. Information är första steget att ändra ett beteende. Därefter kan man få hjälp att direkt sluta bita på naglarna och i längden få stöttning att ta bort sin ovana på ett sätt att den inte direkt hoppar upp igen som gubben ur lådan. Ta hjälp av en professionell klinik och få fin munhälsa och hela naglar!

21 Jun 2022