Vad innebär konkurs?

Om ett företag inte har pengar att betala kostnader. Eller kan betala dem men gör slut på alla pengar, då går företaget i konkurs. Då kan en advokat hjälpa till med att avveckla företaget.

Sabrina visste att det inte var möjligt att driva sitt aktiebolag längre. Marknaden för hennes produkter hade minskat och inkomsterna sinade. Hon visste inte hur hon skulle göra för att sätta ett företag i konkurs.

Företaget hade anlitat en advokatfirma under alla år och hon bestämde sig för att boka en tid för att få lite hjälp. Som en omtyckt kund fick hon tid redan följande dag som han tackade ja till med det samma.

Hjälp med konkurs

Advokaten berättade att först skulle hon ansöka om konkurs hos tingsrätten. Senare omhändertogs de tillgångar som fanns kvar i företaget och var inte längre tillgängliga för henne. En konkursförvaltare skulle utses och om hon önskade kunde advokatfirman hjälpa henne där. Denne skulle bestämma vad som skulle hända med tillgångarna.

Tillgångarna omvandlas till pengar och betalas ut till dem som företaget har skulder till. I och med att hon själv satte företaget i konkurs skulle inga stora skulder finnas. Vilket innebar att hela processen kunde vara klar på några månader. Sabina tyckte det lät länge men fick veta att det ibland kunde ta flera år att få rätsida på allt.

Hon var tacksam för det långa samarbetet med advokatfirman som nu skulle hjälpa henne att ta sig igenom konkursens alla vindlingar. Hon kunde ta sig an den känslomässiga delen och påbörja planerna för framtida projekt.

31 Mar 2022