Val av swimmingpool

Äntligen skulle drömmen besannas. De skulle anlägga en swimmingpool i trädgården. Innan det blev verklighet var det dock en hel del beslut som behövde tas.

De hade länge haft en dröm i familjen, att ha en egen pool i trädgården. Så länge yngsta barnet inte var simkunnigt hade de dock inte vågat skaffa en. Det var alldeles för mycket som stod på spel. Men nu kändes det som att det var dags. Om de överhuvudtaget skulle skaffa en så skulle det vara medan barnen fortfarande bodde hemma.

Kalle höll därför på att ta reda på vilka valmöjligheter som fanns, och att undersöka marknaden för att hitta en firma som erbjöd kvalitet till rimligt pris. Först hade han funderat på om de skulle skaffa en ovanjordpool. Men efter att ha läst på och tänkt över saken så hade han kommit fram till att de skulle gjuta pool.

Det fick bli en gjuten swimmingpool

En gjuten pool kändes helt enkelt mer gediget. Utseendemässigt var det en helt annan sak än en ovanjordpool och dessutom skulle en gjuten pool höja värdet på huset. Kalle hade förstås diskuterat det hela med hustrun, och de var överens. En gjuten pool skulle det bli.

Men nu behövde han konsultera henne igen. Det var många beslut som skulle tas. Först och främst behövde de välja form på poolen, sedan typ och utseende på liner och om de skulle ha pooltak eller bara ett enkelt täcke. Och så skulle de bestämma vilken typ av uppvärmning de skulle ha. Det var nog lika bra att besöka den utvalda firman för en genomgång med dem.

4 Jun 2023