Viktigt att anmäla en våldtäkt i Göteborg

Det är mycket enklare att få en gärningsperson i Göteborg dömd om man anmäler en våldtäkt tidigt. Men det är viktigt att anmäla även om det har gått en tid.

Har man blivit utsatt för en våldtäkt är det bra om man kan anmäla den så snart som möjligt då viktiga bevis annars kan bli förstörda. Även om man kanske helst vill duscha och få på sig nya kläder ska man undvika detta och i stället kontakta sjukhuset, polisen eller en advokat som är specialiserad på sexualbrott.

En våldtäkt är för de flesta en traumatisk upplevelse och vissa reagerar med förträngning. Men inte så sällan kommer händelsen så småningom upp till ytan ändå. Även om det har gått ett tag sedan sexualbrottet skedde är det viktigt att man gör en anmälan hos polisen och tar hjälp av en erfaren advokat.

Advokat som är specialiserad på sexualbrott och våldtäkt

Våldtäkt är ett allvarligt brott som ofta leder till fängelse. Det innebär att man som brottsoffer har rätt till ett målsägarbiträde. Då behöver du inte stå för advokatkostnaden själv, utan det gör staten. Ett målsägarbiträde som är specialiserat på sexualbrott fungerar även som stöd och är med under hela processen.

Då det är viktigt att man känner förtroende för sitt målsägarbiträde brukar det bli bäst om man gör ett aktivt val och inte bara tar den advokat som rätten utser. Vill man ha förslag på advokater i Göteborg som är specialiserade på sexualbrott kan man använda sig av den sökfunktion som finns på Advokatsamfundets hemsida. Mer om våldtäkt kan du hitta på denna sida: våldtäktgöteborg.se

24 May 2023