Vilka brandskydd har du idag?

Hur ofta tänker man på att se över sina brandskydd? Man vet ju egentligen om att brandlarm ska testas regelbundet och finnas i alla rum. Men vilka fler skydd än bara det har du i ditt hem?

Bor man i ett modernt lägenhetshus kan man känna sig ganska trygg emot brand. För varenda lägenhet är väl isolerad med ett brandskydd. Så om det skulle börja brinna ska och kommer inte branden sprida sig för snabbt och förhoppningsvis går den att släcka helt. Det är exakt det man är ute efter. Att branden ska göra så liten skada som möjligt. Trots det så vet man att så är inte fallet många gånger. Allt för många sätter livet till när branden kommer. Det går så snabbt och man hinner inte ut. Av den anledningen är det viktigt att man har brandskydd, liv kan aldrig jämföras med pengar. Så det är inget att snåla på.

Vad gör ett brandskydd?

Ett brandskydd är precis som det låter. Något som skyddar mot branden. Sen finns det en hel del olika brandskydd att välja mellan. Det finns brandtätning, där man tätar i väggarna. Detta gör så att det är svårare både för branden och röken att ta sig vidare. Det ger en med andra ord mer tid att ta sig ut. Sen finns det även brandskyddsmålning vilket är en speciell färg man målar med på väggarna. Börjar det brinna så kommer den färgen börja skumma vilket gör att branden bromsas och även kan släckas.

4 Aug 2021