Vill du åka på safari i Tanzania?

Frågan är väl mest retorisk, för vem vill inte åka på safari i Tanzania? Livslånga drömmar att uppfylla och möjlighet att se djur och natur på egna villkor.

Att vakna tidigt en morgon och veta att man befinner sig i Tanzania. Så fort man vaknar vet man. Luften är annorlunda och fåglarna låter inte som hemma. Ja, inget är som hemma. Man vaknar i en hotellsäng och känner doften av naturen direkt. Detta är doften av en solig safari.

När man bestämt sig är detta för många, ja kanske de flesta, en unik resa som man bara gör en gång under livet. Det betyder att nu är det dags att ge det där lilla extra. När man reser för att få vara med om den största upplevelsen av alla måste man kunna unna sig och göra det man vill mest. Inte följa flocken utan se djuren göra det.

En personlig och privat safari

En safariresa till Tanzania, vad ska den innehålla? Bara du själv och ditt eventuella resesällskap vet. För någon är det tanken på de stora rovdjuren som lockar mest. Andra vill se gräsätare migrera. Någon önskar bekanta sig närmare med Afrikas högsta berg. Kanske vill man alltihop, plus lite lat egentid vid någon vacker sandstrand?

Din önskan ska vara resebyråns lag. Djur är djur och vilda djur kan inte regisseras. Men åker man till en eller flera av de berömda nationalparkerna är man ändå garanterad att få se vilda afrikanska djur. Vilka vet man inte än och det är en del av charmen.

22 Apr 2023